VIDEO Ioana Lupașcu: „Cred că atunci mi-a lipsit încurajarea cuiva”
28 septembrie 2021
„Însărcinată în pandemie” – Grup de informare online pentru femei însărcinate. Începe în 13 octombrie 2021
6 octombrie 2021
VIDEO Ioana Lupașcu: „Cred că atunci mi-a lipsit încurajarea cuiva”
28 septembrie 2021
„Însărcinată în pandemie” – Grup de informare online pentru femei însărcinate. Începe în 13 octombrie 2021
6 octombrie 2021
 
NOUTĂȚI

VIRAL: Un profesor ține în brațe copilul unei studente în timpul cursului, pentru că „e nevoie de un sat ca să crești un copil””

 

Un videoclip postat în ianuarie 2020 devine din nou viral pe rețelele de socializare. Acesta arată momentul emoționant în care un profesor de la o facultate din SUA a ținut în brațe copilul unei studente, astfel încât aceasta să poată participa liniștită la curs și să se concentreze asupra studiului.

Imani Lamar, mama copilului care apare în clip, a spus că va absolvi Universitatea Lincoln din Pennsylvania și datorită ajutorului primit de la profesorul care a sprijinit-o în timpul facultății. Fiul ei s-a născut prematur și a trebuit să petreacă câteva luni la unitatea de terapie intensivă pentru nou născuți (NICU). Asta a forțat-o să înghețe un semestru la facultate, astfel încât să poată fi alături de copilul ei: „A fost foarte greu să merg în fiecare zi la spital, să-l văd și să nu-l pot ajuta”.

După ce s-a întors la școală nu știa cum se va împărți între îngrijirea bebelușului și participarea la cursuri. La un moment dat i-a spus profesorului ei, dr. Aqeel Dix, că trebuie să lipsească de la un curs pentru că nu găsește pe cineva să stea cu copilul. Mi-a spus „Nu” și mă uitam la el zicând: „Nu pot rata cursul? Nu am pe nimeni care să-mi supravegheze bebelușul”. În schimb, dr. Dix i-a spus să aducă copilul la cursuri: „Nu voi fi indiferent când una dintre studentele mele e cât pe ce să rateze cursul pentru că nu are cu cine să lase copilul”, a spus el, dorind să-și exprime sprijinul pentru mamele studente.

Imani încă ezita să-și aducă fiul cu ea la cursuri, temându-se că ar putea să-i deranjeze pe ceilalți studenți. Totuși, nu avea motive de îngrijorare. Dr. Dix a fost bucuros să țină în brațe copilul în timp ce preda, lăsând-o pe Imani să fie atentă la curs. Dr. Dix a declarat pentru Yahoo Life că provine dintr-o familie numeroasă și că a ținut copilul în brațe, astfel încât acesta să-și poată vedea mama tot timpul.

Dr. Dix nu și-a dat seama că unul dintre elevii săi a filmat acțiunea. Ulterior, profesorul a postat clipul pe pagina sa de Instagram, cu următoarea descriere:

„Este nevoie de un sat… Când studenții mei au nevoie de mine, sunt acolo pentru ei. Studenta a venit la mine și mi-a spus «Dr. Dix, voi rata cursul». Replica mea a fost «De ce?». Ea a spus «Nu am un babysitter». I-am spus «Adu-l la curs și voi avea grijă de el!».

Întotdeauna spun că noi, educatorii, suntem mai mult decât funcția pe care o avem. Nu voi avea niciodată o studentă care să lipsească de la curs pentru că nu are cu cine să-și lase copilul. Voi construi „Dr. Dix daycare” în spatele clasei mele înainte ca o studentă să ajungă în situația de a rata cursul. Zilele de acest fel mă fac să fiu îndrăgostit de munca mea”.

Imani a fost profund impresionată de ceea ce a făcut profesorul pentru ea: „Nu m-am gândit niciodată că va fi așa, că voi avea pe cineva care este acolo pentru mine, căruia îi pasă cu adevărat. A însemnat foarte mult. E greu de înțeles cât de mult a însemnat asta pentru mine”.